söndag 4 januari 2009


Min nya kamera, en Canon EOS 450D. Med denna hoppas jag kunna ta många fina bilder. Är en hel del finesser att lära sig, men det tycker jag bara är kul... Det ska inte vara för enkelt. Tänker även försöka lära mig Photoshop bättre. Hittade en gratis grundkurs på nätet som Moderskeppet har. Verkar kul, och helt klart värt att testa.

Jag har alltid tyckt om att fota, och hade det t.o.m som extra aktivitet i skolan. Det var kul, då fick vi även framkalla våra foton. Ser ständigt "bilder i huvudet" och brukar tänka "Det där skulle bli ett fint foto". Tyvärr så har de digitalkameror jag ägt tidigare inte uppfyllt mina önskemål vad det gäller att hålla batteriet etc. Men med denna tror jag det kommer bli mycket bättre.

Välkommen att följa med på vägen!

Kram
/Ewa

4 kommentarer:

envilsenloppa sa...

Oj va spännande Ewa !!
Ska bli roligt att få se dina alster !!
Hoppas din lilla Agnes kryar på sig nu !!!
Kramar , en hel hög !!
/Lotta

Mamma C sa...

Ska bli kul att få se dina bilder som du kommer att ta med din nya kamera.
Kram Mamma C

Anne sa...

Hej
Vad festligt att vi tänker på samma sätt "detta skulle man tagit kort på"... Fick min nikon D60vr av maken i höstas och tar hur mycke kort som helst, men ett av hundra blir väl lyckat, 10 är oki och resten är inget att ha... men man lär ju sig hela tiden. Jätteroligt!!!

Ser fram emot massa fotografier på din sida.

Många kramar Anne

Anonym sa...

Hejsan!

Hittade dig via Karins Fotoblogg!

Angående batterier kan jag rekommendera dig att investera i ett batteriegrepp. Du har du bättre balans i kameran samt att du har två batterier i greppet som även fungerar med vanliga AA-batterier om nöden skulle falla på!

Photoshop är hur kul som helst och det finns massor att lära sig, misstänker att man aldrig blir fullärd! Jag kan rekommendera en distanskurs som hålls av Högskolan i Jönköping som heter "Digital Bildbehandling". Det är Mattias Karlsson på Moderskeppet.se som är lärare på högskolekursen. Passa på att sök i tid om du är intresserad, platserna tar fort slut fast de är upp emot 2500 plaster. Kursen innebär inga besök i Jönköping utan allt sker via nätet.

Lycka till!