söndag 18 januari 2009

Vilket fotoredigeringsprogram tycker Du är bäst, och skulle rekommendera en nybörjare?

-----

Tusen tack för alla fina tips! Nu har jag något att gå efter.

7 kommentarer:

Ulrica sa...

Photoshop Elements, helt klart.

Sen kan man om man tycker att man behöver byta upp sig till Photochop CS3.

Använder du Picasa? Där kan du annars redigera en del.

Picnic är också ett riligt redigeringsprogram online pånätet och stora delar av det är gratis - men det kan var lite långsamt.

Gimp är ett gratisprogram på nätet som matchar Photoshop men det är inte lika användarvänligt.Men kik in på det, är du lite klurig och vill lägga ner lite tid så.

Hoppas det var till hjälp.

Mysig söndaskväll önskar jag dig!

della sa...

Nybörjare - Photoshop Elements eller Photoshop CS. CS är svindyrt men är man studerande blir det hanterbart. Man kan t ex gå den eminenta bildbehandlingskursen via internet på Högskolan i Jönköping och på så sätt kunna köpa CS billigare.

Familjen Johnsson sa...

Photoshop Elements brukar ju ingå när man köper annan mjukvara. Det är lätt att förstå sig på i början, sen kan man ju alltid byta upp sig senare om man vill. Jag jobbar i Cs3, ett kanonprogram, men det har tagit ett tag att lära sig finesserna. Och nu kommer CS4, men det får dröja, programmen är jätte dyyyra
Kram Annelie

Petra C sa...

Vi har Photoshop elements. Det tänkte jag försöka mig på. Använder det redan idag för att förminska bilder och lägga till watermarks. gimp har jag använt tidigare men jag tycker att det verkade ganska "tråkigt" :)
Så lyder min helt amatörmässiga bedömning :)

Lena Lindvall sa...

Hej Ewa!
Hittade till din sida genom andra Kalixbloggar jag kollat runt på! Visst är det roligt att fota! På min sida har jag en del länkar till gratis bildbehandlingsprogram samt en del bra-att-ha-sajter. På Moderskeppet.se får man dessutom se filmer om fotoredigering/bildbehandling. Men jag håller med de övriga, elements är bra och vill man sen gå vidare så är CS3-4 suveränt! Lycka till! Kram Lena Lindvall

Lena Lindvall sa...

Hej igen!

Ha ha visst blir man nostalgisk! När jag skrev förra meddelandet hade jag oxå en massa tonårsminnen i huvudet! Kommer ihåg vår Stockholmsresa! Det är verkligen länge sedan vi pratade! Tror det var på bvc med våra nyfödda sjuåringar!

Det vore roligt att fota tillsammans! Då slipper man se ut som en ensam "nörd" när man ligger på knä vid en blomma eller nåt!!! *ler*

Bilden med korset gjorde jag om till svart-vit först, ökade kontrasten och ändrade färgerna. Jag la in moln på himlen och sist använde jag filter "kol coh krita"!

Kram Lena

MonicaO sa...

Jag rekommenderar Elements för nybörjare.
Själv har jag CS3 och det är inte helt lätt om man inte har gått kurs eller har en väldig massa tid och tålamod.

Monica