tisdag 17 februari 2009

Nr 18 av 365 - Kallt/kyla


Det är kallt här nu, men blir antagligen "mildare" framåt dagen. Får hoppas det, då äldsta tjejen ska ha skridsko- och utflyktsdag med klassen idag...

När jag väntade henne jobbade jag på ett sjukhem. Den vintern hade vi neråt -45 i några dagar, och det var en konstig känsla då jag gick till jobbet vid 06:30 på morgonen... Allt stod liksom stilla! Spöklikt, och lite "Day after tomorrow" film-feeling... Det var full beredskap ifall att strömmen skulle fara så gamlingarna inte skulle frysa/svälta ihjäl, och personal som bodde lite längre bort slapp komma till jobbet då det var fara att bege sig ut med bilar i kylan...

8 kommentarer:

envilsenloppa sa...

Men fy så kallt ni har det , jag tycker vi har kallt , minus sex .
Vi har sportlov här och snö , vilket hör till ovanligheterna .Men jag känner mig hel snuvig och lite febrig , de e så typiskt när barna är hemma vi tänkte åka galet med pulka idag ...
Jag har aldrig varit med om så kallt som minus 45 , jag tror runt 20 som värst . Ruskig bild där nedanför , hatar nålar !!
Ha det gott vännen !
Kram/Lotta

Monica sa...

Hej !!!!!!
Kallt har ni det......jobbigt...
Kram på dig ialla fall ,försöker skicka lite solsken härifrån......
Kram,
Monica

Helenas Hus sa...

Oj vilka temperaturer ni har. Och här klagar man själv när det är -5. ;-) Jättekul med din fotoblogg och jag hoppas du kommer ha den kvar!

Kram Helena

gullefjunen sa...

Hej min fina vän, här i västerbotten är det minst lika kallt, men det är härligt, guuuu vad jag älskar kyla *skrattar*:)

Men fy bluttan med nålen nedanför, man jag har provat själv och det gör inte så ont, eller hade jag helt fel på känseln?:)

Jättefina bilder du har, kram på dig, vi hörs .....

Lena

Veronica sa...

Hej vännen!
Jag har fått post av dig idag =)
Skall testa det ikväll!
Tack snälla!! Här var det -27 kl 05.00 i morse. Brrr
nu ligger vi på ca -18

Veronica sa...

Du, föresten kan du maila mig din adress =)

Lena Lindvall sa...

Ja fy, den vintern glömmer man sent! Det var en konstig känsla att gå ut då! Kommer oxå ihåg att strömmen gick hos mig så jag var utan värme i flera timmar, satt med täckbyxor och dunjacka på inomhus och var rädd att pannan i källaren skulle frysa! Kram på dig!

rajson sa...

Brr, jag som klagar trots att det är bara -8 här.Men det blir ju SÅ råyy här vid den stora sjön.
-45 är helt obegripligt för mig!?
Vad fyndigt med ditt förra tema tolkning "Utvalt mål"!