lördag 7 februari 2009

Nr 320 av 365 - På den gamla goda tiden...


... var säkert detta en mycket fin docka. Den var min mosters, och kläderna dockan har på sig har min mormor (som var sömmerska) sytt. Tiden har dock gjort sitt... Dockans ena öga har lossnat och åkt in i hennes kropp, och den röda ullkappan är lite dammig.
Lekte ofta med denna docka som barn hemma hos mina morföräldrar, men sedan tog min moster med sig den ner till hennes bostad i Stockholm, och då hade jag sedan länge slutat leka med dockor...

Då min moster gick bort nu i oktober fick jag ta denna docka då vi delade upp hennes saker. Min syster ville absolut inte ha den, men för mig betyder denna docka mycket och jag har många trevliga minnen av den, så jag tog givetvis tacksamt hand om den.

Nu sitter hon här på en gammal stol i min lägenhet. Skulle vilja renovera upp henne, så att ögat hamnar där det ska, och har funderat på att försiktigt tvätta upp hennes kläder... Men även om tiden har satt sina spår på dockan, så visst är hon fin?

3 kommentarer:

Lena Lindvall sa...

Oj vilken fin gammal docka!Förstår att du är rädd om den! Ja det var Efva Attling! Åkte snabbt iväg och inhandlade en present jag oxå! =) Jag har varit och handlat med mamma i flera timmar! Heeelt slut!!

Petra C sa...

Det är en jättefin docka. Ännu vackrare kanske med minnena som hör till.
Kram på dig vännen!

Anonym sa...

How nice you are taking care of your aunt's pretty old doll! She has obviously found a good home! ;-) And your photo treatment is perfect for it.