lördag 28 mars 2009

UFO


Lustiga saker det växer på en del björkar... Ser nästan ut som små UFO´n som landat på stammen. Tror det är nån slags svampväxt, men är inte säker, men det är vackra.

Idag är det åter solsken, men en aningens kallt... Ska iaf ta med mig äldsta dottern ut på en promenad, och stoppar väl ned kameran i vanlig ordning, ifall att det dyker upp något objekt. Tänkte ta med oss en termos varm choklad och kanelbullar också. Gott!

Hoppas ni alla får en fin dag, och glöm inte klimatmanifestationen "Earht Hour" ikväll mellan 20.30 och 21.30, där syftet är att påverka världens makthavare så att de bryr sig om jordens klimat. Då är det meningen att vi alla ska släcka våra elektriska ljus, inte som en energisparkampanj utan för att uppmärksamma och skapa engagemang kring klimatfrågan!

Jag tänker iaf slå av allt som är elektriskt, tända levande ljus och vara klimatsmart. Det ska bli spännande att se hur många andra i grannskapet som gör likadant. Och det är ingen fara, kyl och frys klarar sig i 1 timme. Det vet jag som bott ute på landet där vi kunde ha strömavbrott i upp till 3 dygn då höststormarna drog fram. Bara man inte öppnar dem. Så häng på ni med! Kalix kommun släcker gatubelysningen i centrum varje vardagnatt för att spara energi. Ett steg mot rätt håll.

Läs mer om "Earth Hour" på Aftonbladet:
Miljoner agerar för miljön
De dör utan is

Kram
/Ewa

6 kommentarer:

Assishantverk sa...

Vad mysigt att gå på prommenad och få dricka choklad! I natt har det kommit 1 dm snö här. Jag bara undrar:
VAR ÄR VÅREN??????
Assi

Elisa Day sa...

Visst är dom vackra, som konstverk! Du behöver inte ha med dig något, jag har ganska mycket ull och många nålar. Vi hörs Kram

Nattsyrran sa...

Så vacker bild! Och vad gäller nedsläckningen så blev det inget av här inte då det vankades fotboll på TV....
=)

Lena L sa...

Fin bild! De är vackra, men jag vet inte vad de heter heller! Vi släckte ner hela helgen när vi drog till stugan! Det blev en Earth Weekend i stället! Kram, Lena

alegni sa...

det var en finurlig tolkning av temat.
du tar så fina bilder, ewa!
kram
ingela

Petra C sa...

Vilka härliga harmoniska färger du fått till på björken!