fredag 10 april 2009


Har beställt en ryggsäck till min kamera HÄR, för att lättare kunna bära med mig det som behövs. Funderar på att beställa ett stativ också, men vet inte riktigt vad man kan tänkas behöva... Är ju en hel djungel av dem. Tips mottages gärna! Ska köpa ett batterigrepp också, men det får bli en annan dag. Allt kostar ju så mycket, tråkigt nog.

5 kommentarer:

Olga T sa...

Det var längesedan jag besökte dej känns det som. Jag har köpt ryggsäck. Ville ha en smidig sak och det var den men tyvärr i minsta laget....ja, ja, den funkar och det är mycket bättre än en traditionell kameraväska.
Glad Påsk!

Olga T sa...

Nej Ewa jag känner dem inte. Jag är ingen ornitolog, har bara ett litet intresse för de små liven.

Unknown sa...

I'd really like to see the inside of the bag before you buy it, try and find an image of this bag that shows the bags interior, On reading the information about it, It sounds like it would be ok, and it is a good price, when you start to get more equipment you can get rid of it and get another.
Have a nice day
hugs
Tony d;o)

Unknown sa...

Morrn.

Stativ, ju tyngre desto stadigare, för tungt och det blir stående hemma.
Du måste ha en kulled på stativet för att kunna rikta kameran i alla riktningar.
Har du inte funderat på ett enbent stativ. Nackdelar, du kan inte använda lång tid.
Det är som vanligt, livet är fullt av kompromisser...
Lycka till med din nya kamera, det finns massor med fotoböcker på biblioteket...
Ha de bra
Hasse

mangan sa...

Tipset från mig är att du köper ett enkelt lätt stativ, 3 delade ben för olika höjder och med vev längst upp för den sista höjdjusteringen.
En fördel är ju om det i sitt mest ihopfälda läge även går att splitta benen så att man kan ta lite macrobilder.
Annars finns det ju fullt av stativ i naturen oftast, lägg ena armen runt ett träd och lägg kameran mot stammen för stabilitet, man kan enklet göra sig ett naturstativ av 2 st pinnar som man lägger i kors med ett gummiband som håller ihop..lätt att man blir en teknikprylfotograferare och glömmer den kreativa biten vettu ;-)...jo just det, kameraryggan bör ju ha ett fäste att surra fast stativet i också :-)